Get Adobe Flash player

Gezondheid op de Kasteel Beiaardschool!

Wij dragen gezondheid hoog in het vaandel bij ons op school.

We trachten dit op volgende maniern aan de kinderen mee te geven : 

- Beweging!

Afbeeldingsresultaat voor beweging peuters

We bieden de leerlingen op verschillende manieren kansen om zich te kunnen bewegen op school. Van de beweegkastjes bij de kleuters tot de bewegingstussendoortjes in de lagere school.

Op de speelplaats is er een fit-o-meter geïnstalleerd met visueel voorgestelde opdrachten die de kinderen kunnen uitvoeren met verschillende moeilijkheidsniveaus.

Er zijn per leeftijdsgroep spelkoffers die volgens een planning kunnen gebruikt worden op de voorziene spelzone op de speelplaats. Dit natuurlijk enkel wanneer het weer het toelaat!

- Voeding! 

Afbeeldingsresultaat voor fruitOp onze school wordt er alleen maar water gedronken! Alle leerlingen mogen van thuis een drinkfles meebrengen. Op school kan kraantjeswater gedronken worden.

Op woensdag en vrijdagvoormiddag is het fruitdag op school.

- Gezondheidseducatie door middel van schoolprojecten!

foto van Robbe Hindryckx.

Op onze school hebben we een werkgroep gezondheid onder leiding van onze gezondheidscoördinator juf Saskia. Deze werkgroep bedenkt en bewaakt de aangeboden projecten.

Tijdens schooljaar 2015 - 16 stond project gezonde voeding en beweging in de kijker.

Tijdens schooljaar 2016 - 17 stond project Hygiëne in de kijker.foto van Robbe Hindryckx.

Tijdens schooljaar 2017 - 18 organiseren we twee schoolprojecten rond gezondheid : 'EHBO in de basisschool' en 'De week tegen pesten'!